2014. július 8., kedd

Battle Of The Beadsmith 2014 BLANCH BROCANTE

Számomra nem volt kérdés, hogy idén is vállalom ezt a megmérettetést. Az első körös albumot és a versenyt ki még nem látta volna, itt tudja követni. https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.660358380705694&type=1

 Kívánom sok alkotó társamnak, ha módjában áll bátran vágjon bele és merjen kreatív, bátor, bevállalós lenni.
Nem könnyű azt aláírom. Elvárás, kötelezettség, kényszer, lemondások, de ha szívvel és szeretettel áll elébe és mind végig ennek fényében alkot, az saját maga számára lesz a legnagyobb ajándék.

Nagyon nagy alkotók és nagyon vegyes Nemzetközi alkotókkal tudjuk itt virtuálisan megmérettetni magunkat. A verseny elég hosszúra nyúló, több körből álló és minden körnél új szavazásokra kell várni, majd újabb párosításokra és az ezzel járó újabb feltöltésekre. Tehát ez egy türelemjáték is.
Az évek során, egyik másik tárunkkal már olyannyira megismertük egymás stílusát, hogy játszani is szoktunk, hogy vajon ki ismeri fel név nélkül a másikét, egyre inkább el is találva azt. Nagyon büszke vagyok ez mellett a Magyar verseny társaimra is. Hihetetlen igényes munkát hoztak ebben az évben is. Egy verseny színvonalát így kell emelni. Büszke vagyok Rátok!
 
Rengetek új hatás, érzelem és érzés gyűlt össze bennem, mit mindenképp ebben az alkotásban szerettem volna megmutatni.
Egy hirtelen jött barátságnak köszönhetek, a  fotókon szereplő szekrénykét is Fehér Levendula alkotóktól, min egy percet sem gondolkodtunk de tudtuk, hogy valamiért az kell nekünk.

 
Az idén is kész tervekkel indultam neki a munkának. Fejben minden kész volt, a kép összeállt és már csak  érzéseimre, hangulatomra hagytam magam, hogy vigye kezem alatt a munkát.
Az irányban biztos voltam. Vintage és kissé Shabby. Szerettem volna, hogy múltja legyen és viselt. Az meg pláne jó ha története is van.  Fazon és forma még  kissé homályos, de hát egy-egy csajos csacsogás alkalmával, mikor is tudom, hogy ki az ki érti érzéseimet, gondolataimat egy pillanat alatt pár célirányos mozdulattal megrajzolva ez is letisztult.
Jött az alapanyag kérdés és mivel kellett valami izgalmas, valami nem hétköznapi, amit nem csak úgy egyszerűen tudok megszerezni, jött az a pont az életembe, mitől rengeteg hatást kapok és mi nagyon fontos olyan barátságokat, miért nagyon hálás vagyok....Szóval sosem gondoltam volna, hogy én és az ócskapiac ennyire összebarátkozunk és tálcán kínálja nekem az alkotáshoz az alapanyagot.


Régi bross, kalaptű, medál miket sok hajnali ébredés árán sikerült megszerezni és sokért szinte aranyárat lealkudni, hogy enyém lehessen ...ezek a élmények mind beépültek ebbe az ékszerbe.
 Tervezéskor tudtam, hogy valami nagyon finom csipkét szeretnék. Utolsó pillanatig is kitartottam ez mellett. Tudom, hogy mennyivel egyszerűbb lett volna az első, erre szakosodott üzletben beszereznem, de az akkor már valahogy nem lett volna az, mi kép összeállt fejemben. Sehol- de sehol nem leltem és mikor már feladtam volna mit ad nekem a bolha. :-)


Gyönyörű, finom, antik. Vajon kié lehetett, kinek készült, ki és hova használta volna.... Így egy kötegben ajándéknak csomagolva találtam rá.
Minden egyben és minden úgy, ahogy elterveztem.
Ezzel egy időben született meg a név is. Blanch Brocante. A Blanch: önmagában gyönyörű női név, majd mást különben fehérített, világosodottat jelent. A Brocante mondaná a francia, másoknak már értéktelenné vált, de nekünk gyönyörű kincseket rejtő ócskapiacot jelent.

Jöhetnek a talán mindennél fontosabb részletek. Mik ha nincsenek és nem olyan, nem pont úgy, mit sem ér az egész. A Fotós Team ben biztos voltam de hogy még a Modellt is és pont olyat, na az csak állom volt. Keresve sem találhattunk volna szebbet. Dóri ezerarcú és tökéletes.
Fantasztikus csapat. "Egy pakli Ász" :-)


Olgi aki Make up & costume designer olyan ruhát hozott, ami messze túlszárnyalta elképzeléseimet. 


Maxi, hihetetlen fodrász. Nem kell ecsetelni neki ezerszer. Két perc és az a húúúúú. Ez mellett hihetetlen kreatív segítő. 



Valamit még elárulok Nektek. Fotózás napján, valamikor későn este, már kaptam anyagot Feritől, mire nagyon nem számítottam, hát gyomrom remegtével kezdtem el bőgni és csak nézni és nézni, hogy mit alkottunk. 

Feltört bennem minden, mit egy ideje hordozok, a gondolatok mik készítése közben velem voltak, nem kevés idő mit együtt töltöttünk, de minden perce megérte. 

 Érzelmileg nagyon feltöltött, a rengetek pozitív megerősítés a sok levél mit írtatok és amit szavakkal nem is tudok elmondani, a BARÁTSÁGOTOK. Köszönöm!





Helyszín: /http://www.photobalance.hu/






2 megjegyzés:

Panka gyöngye írta...

Gyönyörű sorok ezek Rita!!!Megható és meginditó!!!És a munka,amit beleraktatok!!!Gratulálok tiszta szívemből nektek!!!

Ilona írta...

Már másodszor olvasom, el a bejegyzésedet, és örülük, hogy mindezt leírtad. Szerintem nagyon sokat jelentenek a szavaid, hogy bárorítasz Bennünket.
Versenymunkád pedig gyönyörű!
Gratulálok és további sok sikert!