2014. március 19., szerda

Sil fülbevaló tutorial.

Előre bocsájtom, hogy az alábbi elkészítési segédletben szereplő motívumot, nem vallom magaménak. Az meg, hogy ebben aztán semmi extra nincs, csak azoknak nyilvánvaló, akik már készítettek ilyet.
De azoknak, akik most ismerkednek ezzel a gyönyörű technikával, vagy csak szórakozásból is elkészítenék maguknak, szerintem iránymutató segítséget nyújt.

Minden alapanyag könnyedén beszerezhető, de ha otthon kicsit nézelődsz, biztos találsz hozzá mindent, akár maradékok felhasználásával is :-) Engedd szabadjára bátran a fantáziád.
A Mami varrós dobozából pl gyönyörű gombok kerülhetnek elő. Lehet kallódik rég nem használt ékszer is, ami újjászülethet a kezeid alatt. Sujtás zsinórt, bármelyik Röltex és méterárú boltban találsz fillérekért, de ha kényelmesebb interneten rendelned, Tiszi boltjában nagyon jó minőségben találsz: http://www.tiszigyongy.hu/index.php?cPath=1_212  Fogj hozzá bátran :-) 


Alapanyagok: kb 70cm (barack), kb 32cm (szürke) sujtás zsinór. 2db gomb: 1,5cm. 2db fülbevaló  akasztó. Filc darab 1-2mm vastag (de lehet kapni speciális hímző alapot is). Bőr darab. 4db 4mm préselt golyó. 2db csepp forma. 15 -ös és 11-es kásagyöngy. Pillanatragasztó, cérna vagy vékony damil (0,14) , gyöngyfűző tű.




A filc darabkára ragasszuk fel a gombokat, melynek a fenekéről fogóval csípjük le a varró lyukat. Majd vágjuk körbe, 1mm-es részt hagyva a felvarráshoz.
Rögzítsük a varrószálat és öltsük fel filcből-zsinegbe-zsinegből-filcbe öltésekkel.

Miután mind a három zsinórt felvarrtuk, a találkozási pontnál öltsük össze.


A 4mm-es golyó köré tekerjük mind három zsinórt és varrjuk az alap zsinegünkhöz 2 öltéssel.

Majd húzzuk hátra, varrjuk össze, majd pár öltéssel varrjuk le a zsinegeket.

Miután mind a két oldalra felvarrtuk a golyós egységet, a találkozási pontra varrjunk egy takaró gyöngyöt. Én 11-es kását használtam hozzá.

A függő díszt, 1-1szem 15-ös kásával varrjuk fel.

Az akasztó helyét 5 szem 15-ös kásából készítsük el. Érdemes 2-3-szor is rögzíteni, a stabilabb tartás végett.

A maradék zsineget vágjuk le, rajzoljuk körbe egy bőr vagy filc darabon a fülbevalót és vágjuk körbe.
Miután felragasztottuk, még igazíthatunk egy hegyes olló segítségével a nem oda illő részeknél.



Ha elkészült, a másik felét már nagyon könnyen elkészíted önállóan is.
Örülök, hogy segíthettem Neked. Ha kérdésed van, vagy elakadtál az elkészítésnél, szívesen segítek, csak keress bátran. :-)



2 megjegyzés:

Marilla írta...

Köszönet a mintáért kedves Rita !Egyszerűnek tünik valszinű megpróbálom !

Unknown írta...

Közi szépen, ma ki lesz próbílva, aztan mutatom, csodálatos